Αγώνας Ι.Α.Θ. «Πέραμα 8 – Νικ. Κουμιώτης»

«ΠΕΡΑΜΑ 8 ΝΙΚ. ΚΟΥΜΙΩΤΗΣ 13-14/10/2012»

‘Οπως κάθε χρόνο τη ίδια ημερομηνία έλαβε χώρα ο ετήσιος αγώνας του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ με την ονομασία Πέραμα 8 – Νικ. Κουμιώτης» .
Η διάρκεια του αγώνα ήταν διήμερος (Σαββατοκύριακο) και αποτελείτο από δύο σκέλη: 1ο σκέλος Φάληρο – Αίγινα ελεύθερη διαδρομή διανυκτέρευση στην Αίγινα και 2ο σκέλος Αίγινα – Φάληρο πάλι ελεύθερη διάδρομη.
Η εκκίνηση του Σαββάτου από το Φάληρο δόθηκε στις 11:00 με όλα τα σκάφη να τηρούν επακριβώς τους κανόνες ISAF αλλά και αυτούς της Επιτροπής Αγώνων. (Παρότι την ίδια μέρα (?) στο ίδιο μέρος εκκίνησης (?) παρενεβλήθη και άλλος αγώνας (?)).
Ο καιρός ήταν στην Όστρια με όστρια-σιρόκο και ταχύτητα ανέμου που «έπαιζε» με τοπικές «ρέφλες» από 2 έως 4κ. μέχρι τις Λαγούσες όπου όλα τα σκάφη καθηλώθηκαν για ένα δίωρο.
Στη συνέχεια «ανέβασε» λίγο έτσι ώστε τα περισσότερα σκάφη να τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια.
Το βράδυ του Σαββάτου έγινε το καθιερωμένο γλέντι στο γνωστό κουτούκι της Αίγινας με την συνοδεία εγχόρδων και την ροή άπλετου οίνου με συνέπεια τα πλρώματα όλων των σκαφών να γίνουν μία παρέα που τραγούδησαν και χόρεψαν μέχρι το πρωί.
Την επομένη η Επιτροπή Αγώνος απεφάσισε, λόγω άπνοιας, η εκκίνηση να μετακινηθεί βορειότερα προς Πλακάκια, – κίνηση σωστή – για τη εύρυθμη τέλεση του αγώνος, που επαινέθει από όλους τους αγωνιζόμενους.
Κατά την επιστροφή πάλι όστρια με ταχύτητα όμως που «έπιανε» τους 15κ. με συνέπεια τα σκάφη «μπαλονάτα» ή μη, να έχουν ένα απρόσκοπτο πλου και έναν καλό τερματισμό ανάλογο των δυνατοτήτων τους αλλά και των ικανοτήτων των κυβερνητών και των πληρωμάτων τους.
Τέλος οι συμμετοχές των σκαφών, παρά τον «αθέμιτο» για μας ανταγωνισμό, ανήλθε στον ικανοποιητικό αριθμό των 35 σκαφών. Αριθμός συμμετοχών που σε συνδυασμό με την άριστη διοργάνωση και τέλεση, αποτελούν την «συνταγή» ενός επιτυχημένου αγώνα.